Здравейте, понеже наскоро взех моята 156ца, 2005 SW 1.9jtd m-jet и е със зимни гуми съм решил да купувам летни+ още едни джанти. Сегашните джанти са 16ки от модела със спиците и като че ли ми допадат повече отколкото тези с кръговете. Та въпроса е да си търся още едни такива или подобните им GT 16 цола или същите, но 17ки? Какво печеля и какво губя между двата варианта?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Избор на джанти и гуми
Collapse
X
-
Въобще не съм съгласен с колегата.Ако не са боядисвани от някой неуметник няма как да ти падне лака или боята...аз карам с алуминиеви зимата при -25-28градуса....температурата не е критерии...
Да сложиш ламаринена джанта (ако ще и с тасове) си е чисто конщунство и гавра с колата.Ако сложиш 17 ще вози малко по твърдо, шанса да изкривиш джанта е по-голям и т.н....и стигаме до визиятас 17-ки изглежда много по-добре и е по-стабилна в завои, имаш възможност за по-широки гуми и т.н.....16-ки е копромисен вариант ако търсиш мекота и комфорт, по-ефтини гуми и малко по-спокойно шофиране из родните трапища...
156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеВъобще не съм съгласен с колегата.Ако не са боядисвани от някой неуметник няма как да ти падне лака или боята...аз карам с алуминиеви зимата при -25-28градуса....температурата не е критерии...
Да сложиш ламаринена джанта (ако ще и с тасове) си е чисто конщунство и гавра с колата.Ако сложиш 17 ще вози малко по твърдо, шанса да изкривиш джанта е по-голям и т.н....и стигаме до визиятас 17-ки изглежда много по-добре и е по-стабилна в завои, имаш възможност за по-широки гуми и т.н.....16-ки е копромисен вариант ако търсиш мекота и комфорт, по-ефтини гуми и малко по-спокойно шофиране из родните трапища...
Подкрепям. Най-вече това, за алуминиевите джанти и зимните условия.
Единственото съображение за зимни гуми на железни джанти, би могло да бъде цената. Но при положение, че алуминиеви джанти вървят на цена от 30 лв./бр. и това съображение отпада.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение+1
Подкрепям най вече това, за алуминиевите джанти и зимните условия.
Единственото съображение за зимни гуми на железни джанти, би могло да бъде цената. Но при положение, че алуминиеви джанти вървят на цена от 30 лв./бр. и това съображение отпада.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Моите джанти са на 18 г. от които поне 10 колата е карана в България. Няма и помен от разрушаване на лаковото покритие или материала им.
Сега си набавих и зимен комплект пак от същия модел джанти на цена от 200 лв (4 бр джанти с гуми).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеСолта и химикалите за топене на снега разяждат лака и алуминия.
Не става от една зима, но мога да ви покажа оригинални фиат джанти след шест зими на какво приличатНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМоите джанти са на 18 г. от които поне 10 колата е карана в България. Няма и помен от разрушаване на лаковото покритие или материала им.
Сега си набавих и зимен комплект пак от същия модел джанти на цена от 200 лв (4 бр джанти с гуми).
Comment
-
Аз се притеснявам дали 17ката няма да натовари повече окачването. По принцип си избягвам добре дупките и ценовата разлика между 17 и 16 не ме притеснява. А пък ако със 17ка постигна съществена разлика в пътното поведение си струва.Alfa romeo 156 sportwagon facelift 1.9JTD 16V M-Jet 150hp (2005)
Comment
-
Първоначално публикувано от vas10 Покажи съобщениеАз се притеснявам дали 17ката няма да натовари повече окачването. По принцип си избягвам добре дупките и ценовата разлика между 17 и 16 не ме притеснява. А пък ако със 17ка постигна съществена разлика в пътното поведение си струва.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщениекой тоз модел , че ме впечатли , а и аз си търся.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеПринципно 156 е устойчив автомобил и ако си спокоен водач, никакви проблеми няма да имаш с 16-ки.Но пак се връщам на визията, от 17-ките имаш доста по-голям избор и ще я направиш кукла.Alfa romeo 156 sportwagon facelift 1.9JTD 16V M-Jet 150hp (2005)
Comment
-
Първоначално публикувано от vas10 Покажи съобщениеИ все пак ще пострада ли повече окачването с 17-ките?156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Comment